Ripasso, Classico Superiore, Italien - 2021
Italien Blend mellem flere druerNormalpris 220,00 kr. pr. flaske
Spar ca. 32%
Du sparer 70,00 kr. pr. fl.
Mange ved det ikke, men når man laver en rigtig god Ripasso, så kræver det en rigtig god grundopskrift, som man kan sige er fundamentet i en hver god ripasso.
Når Corte Rugolin familien laver deres Valpolicella Ripasso, Classico Superiore, så er det med udgangspunkt i deres helt almindelige Valpolicella Classico vin - en vin som jeg smagte første gang på en vinmesse i Italien sammen men den god ven, hvor vi begge var enige om, at når noget så simpelt smager så godt, så må slut resultatet blive fantastisk.
Man fermentere simpelthen den almindelige Valpolicella Classico vin med kvaset fra Amarone druerne, hvilket vil sige, at når man har presset Amarone druerne, så tager man alle de druerester og fermentere dem sammen med den almindelige Valpolicella Classico, også vupti har man en Ripasso ca. 20 dage efter.
Dog skal vinen lige på fad og flasker, men resultatet er fantastisk, og er du ikke til de helt tunge Amaroner, så vil jeg klart anbefale en god Ripasso, som heller må serveres lidt for kold, end for varm.
Vinen passer skønt til sommergrillen, hvor der serveres alt fra stegt gris, lam, kalv, okse osv., men er også fantastisk i de køligere måneder, hvor der serveres gryderetter, vildtkød, risotto mv.
Nok den bedste Ripasso Classico Superiore jeg har smagt til dato.