Inden længe er det jul igen og flere af os spiser traditionel julemad med både and, flæskesteg, rødkål, julesauce, halve æbler og grønkålssalat.
Nogle siger at en kold og mørk øl smager bedst til sådan et måltid, men jeg har erfaret, at der også findes både hvidvin og rødvin, som gør sig godt til netop det både salte, søde og ret fede julemad.
En klassikere er Ripasso, som jeg syntes giver en fin balance og sagtens kan gøre sig til specielt godt til andestegen.
Men er saucen meget fed, rådkålen lidt sød og flæskesvære godt saltet, så kan en moden Pinot Noir fra Bourgogne også gøre sig godt, da den ikke overdøver den gode julemad, men i stedet spiller med og giver nogle fantastiske smagsoplevelser.
Er du til hvidvin vil jeg klart anbefale Chardonnay som har fået lidt oversøisk varme - den kan være fra Californien, Australien eller Sydafrika.
Mine anbefalinger er:
Glædelig jul..
Valpolicella, Ripasso Classico Superiore fra Corte Rugolin er et fremragende bud på en god julevin.
Derudover bidrager dens komplekse karakter og fyldige smag til feststemningen og gør den til en ideel ledsager til festlige lejligheder som julen. Derfor er Ripasso vin et glimrende valg til julemad, der kan forbedre smagsoplevelsen og skabe en perfekt harmoni mellem vin og mad i løbet af julens festligheder.